Bitcoin’de geri çekilmeler yükselişi ateşler mi?

Popüler YouTube kripto para birimi analisti Alessio Rastani dün Bitcoin için “wildcard” senaryosunda güncelleme yapan yeni bir vlog yayınladı. Yayınlan bu vlog için takipçilerin kafasında sırada ne var sorusunu getirdi?

Yatırımcıların bunu merak etmesinin bir sebebi var. Zira Rastani temmuz sonunda Bitcoin için bir karşıt wildcard senaryosu önerdi. Önerdiği bu senaryoyla da trendi yakaladı.

Bitcoin yılın ilk bölümünde yakaladığı parabolik kazançların bir kısmını yılın ikinci yarısında geri verdi. İşi açıkçası birçok analist bunun yukarı ivmenin devam etmesi için yeterli olduğunu düşündü. 

Ancak Rastani tam olmasa da bu görüşü savunanlardan değil. Çünkü ona göre çok daha derin bir geri çekilme potansiyeli vardı. Bitcoin fiyatının 6 bin doların altına düşmesini bekledi. Ancak bunun 2020nin ortalarında tüm zamanların en yüksek seviyesini gören çok daha güçlü bir ralli için yakıt sağlayabileceği görüşünü savundu.

Bitcoin fiyat hareketlerine bakıldığında her ne kadar Rastani’nin düşüş öngörüsünün kısmen gerçekleşmiş olduğu görünse de Rastaninin tahmin ettiği kadar düşmediği görülüyor. 

Gelinin bu noktada bile Rastani potansiyel olarak hala daha fazla fiyat düşüşü olabileceğine inanıyor. Wildcard senaryosunun temel göstergeleri çok kötümser olmak için kripto para biriminin genel haber raporlarını ve düşüş yönünde çoğunluk görüşünü içeriyor…

Rastani Bitcoin fiyatının 6 bin doların altına düşmesinin zayıf yatırımcıları ciddi anlamda sarsacağı görüşünde…

Ayrıca wildcard senaryosu yalnızca potansiyel bir sonuç olarak önerildi. Tabii ki bitcoin fiyatı tekrar 6 bin doların altına düşmeyebilir. Özellikle dün başlayan yükseliş hareketini devamı gelebilir… Bu gerçekleşirse o zaman bu senaryoları da unutabiliriz.

Ancak şu unutulmamalı bu senaryo gerçekleşmiş olsaydı yani Bitcoin fiyatı 6 bin doların altına gelseydi o zaman Rastani’ye göre yukarı yönlü potansiyel çok daha güçlü olacaktı. 

Comments (0)
Add Comment