BİTCOİN İN 2018 İN İKİNCİ ÇEYREĞİNDE YÜKSELECEĞİNİ GÖSTEREN 3 SEBEP..

Bu yıl bitcoin için tehlikeli bir başlangıç ​​oldu ama güneşli günler çok yakın. Düzenleyici kurumların baskısı ve reklam platformlarından gelen soğuk uygulamalar ile yılın ilk çeyreğinde market piyasası 119 milyar dolarlık bir kayıp yaşadıbütün bu olumsuzluklara rağmen bitcoin toparlanmak için hazır. CNBC’den Brian Kelly yılın ikinci çeyreği ile beraber bu toparlanma sürecininin başlıklarını belirledi.Bizde birkaç şey eklemek istedik.

ABD VERGİ SEZONU NEREDEYSE BİTTİ

15 Nisan Amerika Birleşik Devletlerinde vergi sezonunun sonunu işaret ediyor. Aralık ayında bitcoin’in devasa yükselişinde faydalanan yatırımcılar şimdi vergilerini ödemek zorundalar.Mart ayındaki bitcoin satış yüzdesini bu baskıyla açıklayabiliriz. Kelly Mart ayında gerçekleşen herhangi bir “vergiyle ilgili satış” ın bir haftadan biraz daha fazla bir sürede sona ereceğini kaydetti. (Ayrı bir gelişmede Kelly 2 milyar dolarlık Telegram ICOnun BTCden yatırım çekebileciğinide kaydetti.)

COİNCHECK SATILIYOR

Japon Coinchekin satışı ufukta gözüküyor. Potansiyel alıcı  Monex Group  ABD merkezli TradeStationın (büyük veri ve grafik yetenekleri ile) ana şirketidir ve halka açık bir şekilde işlem görmektedir.

BK Capital Management CEOsu Brian Kelly CNBCye verdiği demeçte.Bu büyük bir güven artırıyor; Japonyada kripto alışverişi yapmak üzere düzenlenen bir kamu kuruluşuna sahipsiniz ”

TARİH BİTCOİNİN TARAFINDA

Alttan almak isteyen bitcoin yatırımcıları için Mart ayı zor geçti. Ancak bitcoin fiyatının adüşmesine rağmen bu performans tarihin kendini tekrarladığını kanıtlıyor. Fonstrat verilerine göre Mart “son yedi yılın yalnızca bir yılını [2013te] yükselten bitcoin için kasvetli bir aydır. Bu Nisan ayı için iyi bir haber çünkü tarihsel olarak bu “son yedi yılın beşinde yükselişe geçen”  en iyi ticaret aylarından biri.

DİĞER BAŞLIKLAR

Bitconinin sahip olduğu güçler ona karşı olanlardan daha güçlüdür. Yukarıda saydığımız 3 başlığın gerçeklesmesi yakın gözüksede diğer etkenleride görmemezlikten gelemeyiz. Mesela Amerika Birleşik Devletleri de dahil olmak üzere dünyanın dört bir yanındaki büyük bitcoin piyasaları belirsizlikleri ortadan kaldırmak için regulasyon bekliyorlar. 

Comments (0)
Add Comment