BİTCOİN FİYATI 7300 DOLARA DÜŞTÜ,MARKET DÜZELTMESİ DEVAM EDİYOR

Bitcoin fiyatı 7300 $ ın altına düştü kripto para piyasasının değeri 25 milyar doların üzerinde bir düşüş gösterdi ve son 24 saatte 350 milyar dolardan 325 milyar dolara düştü.

Geçtiğimiz üç gün içinde sadece 72 saat içinde kripto-para piyasasının değeri 390 $ dan 333 milyar dolara düşerek 57 milyar $ dan fazla kaybetti. Kripto-para piyasasının değei 321 milyar dolara geriledi. Bugün kripto piyasası aylık yeni bir düşüş yaşadı.

PİYASADAKİ DÜŞÜŞE NEDEN OLAN SEBEPLER

1-Mt.Gox satışı

2-Vadeli işlem piyasasında büyük ölçekli yatırımcılar tarafından olası manipülasyon

3-Bitfinex vergi politikası

4-Güney Korede Bithumb ve UPbit skandalı

5-Kurumsal yatırımcıların toplumun beklentilerini karşılamada başarısızlığı

6-Çeşitli bölgelerde düzenleyici belirsizlik

Ancak büyük olasılıkla 2017nin sonlarında Bitcoin vadeli işlem pazarının piyasaya sürülmesi ve kripto-para piyasasının manipülasyonu Sonunda pazarın aşırı derecede uçucu hale gelmesine ve düzenli olarak büyük düzeltmeler yaşanmasına neden oldu.

Mt. Gox tarafından bitcoin büyük satışı Güney Kore ve ABD öncülüğündeki yatırımcıların kripto-para piyasasında kısa vadede güvenlerini kaybetmeleri yönünde bir dizi olumsuz olay yaşandı.

ABD hükümetinin ve Adalet Bakanlığının yasadışı ticaret ve Bitcoin fiyat manipülasyonu hakkında bir soruşturma başlattığını da bildirdi.Yapılan açıklamada

Adalet Departmanı bu işle ilgilenelerin Bitcoin ve diğer dijital para birimlerinin fiyatını manipüle edip etmediği konusunda bir soruşturma başlattı.

Kripto-para piyasasında anormal volatilite nedeniyle ABD hükümetinin balinaları ve büyük ölçekli yatırımcıları hem yukarı hem de aşağı yönde daha büyük hareketlere sürüklemek için piyasayı manipüle etmekten şüphelenmesi muhtemel.

BİTCOİN BURDAN NEREYE GİDER?

Dün 8.000 $ lık direnç seviyesinin ihlali Bitcoin fiyatını 7.000 $ ın alt ucuna gönderebilecekti. Bitcoinin güçlü düşüş eğilimine dayanarak 7.000 $ ın altına düşmesi ve çıkış öncesinde 6.900 $ a ulaşması olası gözüküyor.

Nisan ve Mayıs aylarında büyük kazançlar kaydeden Polymath Ethos Storm Zcash ve Waves gibi diğer kripto para birimleri hem bitcoine hem de ABD dolarına karşı yüzde 10 ila 20 oranında gerilemiştir. Bitcoin fiyatının 7.000 $ ın altına düşmeden önce geri tepmesi olası gözükmüyor. Özellikle Ethereum son 24 saatte keskin bir düşüş yaşadı ve ABD dolarına karşı yüzde 10dan fazla düşüş gösterdi.

Comments (0)
Add Comment