Bitcoin fiyat analizi…

İki haftanın en düşük seviyelerinde sıçramalar fiyatı 9 bin dolara çekebilecek mi?

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC / USD) bu Cumartesi kademeli olarak düşüşe geçerek iki haftanın en düşük seviyesi olan 8 bin 668 dolar seviyesini gördü.

Kar toplama rallisine rağmen BTC 9 bin doların altında kalırken son 24 saatte yaklaşık yüzde 4 oranında bir kayba neden oldu. Basında Şu an 8 bin 850 dolardan işlem gören Bitcoin’in piyasa değeri ise 160 milyar dolar seviyelerinde yer alıyor.

Yakın dönem teknik açıdan bakıldığında Bitcoin’in şimdiye kadar geri dönüşü sürdürmeyi başardığı göz önüne alındığında boğaların son haftalarda satılmakta olan iki haftanın en düşük seviyesine çıkarak yüzde 382 Fibonacci Retracement (Fib) seviyesi olan 8 bin 883 doların üstesinden gelmek için mücadele ettiği görülüyor. 

90.0 üzerindeki aşırı alım bölgesinde bulunan saatlik Göreli Güç Endeksi (RSI) aynı zamanda boğaların sıçramayı uzatmakta zorlandığını gösteriyor. Sadece en sonun üzerinde devam eden bir atılım yükselişin tersine çevrilebildiğini teyit edebilirdi.

9 bin dolar işaretinde görülen bir sonraki üst bariyer bir sonraki üst hedef 9.030 dolar / 40 bölgesi yakınında yer alırken bu seviyeler yüzde 61.8 Fib ve yüzde 100 saatlik Basit Hareketlilik Ortalama (HMA)’ya işaret ediyor.

Comments (0)
Add Comment