Altın Fiyatı Tahmini: İşte Bu Hafta Beklenen Seviyeler!

FXStreet analisti Anil Panchal’a göre altın fiyatı cuma günkü kazanımlarını tersine çevirerek Avrupa seansında küçük kayıplar kaydediyor. Bununla birlikte kötüleşen piyasa hali, güvenli liman olarak görülen ABD doları çevresindeki canlı havayı koruyor. Ayrıca artan petrol fiyatları, devam eden enerji krizi nedeniyle yatırımcıları tedirgin ederek küresel ekonomik toparlanmaya ilişkin endişeleri tetikliyor.

Altın fiyatı ABD istihdam verilerinin açıklanmasının ardından 13 günün zirvesine sıçradı

FXStreet analisti Anil Panchal’a göre altının en az direnç gösterdiği yol, günlük kapanış bazında 21 günlük SMA 1761 doların üzerinde kabul görmediği sürece aşağı yönlü görünüyor. Analist Panchal’a göre, Columbus Günü ABD tahvil ticaretinin kapanmasıyla altın fiyatı daha geniş piyasa duyarlılığını takip edecek. Değerli metal, Avrupalı ​​trader’ların pazartesi günü için hazırlık yapmasıyla birlikte gün içinde %0,08 düşüşle cuma günkü 1.755 dolar civarındaki geri çekilmeyi tersine çeviriyor. Öte yandan, altın ABD Tarım Dışı İstihdam’dan (NFP) kaynaklı hayal kırıklığının ardından 13 günün zirvesine sıçradı. Ancak, genel istihdam verilerini ve risk iştahına meydan okuyan faktörleri, ABD dolarının gücünün desteklenmesini göz önünde bulundurarak altın ayıları lehine yeniden düşünmek gerekiyor.

ABD dolar Endeksi (DXY) cuma günkü kayıplarını 94,13 civarında konsolide ediyor. Endeks ayrıca ABD NFP’nin yanı sıra İşsizlik Oranı ve Ortalama Kazançlarla mücadele ederek yatırımcıları şaşırtıyor ve günlük %0,04 artış yaşıyor. Bununla birlikte, NFP oranı beklenen 500.000 seviyesine karşı 194 bine düşmüş olmasına rağmen önceki oran olan 366 bine doğru yukarı yönlü bir revizyon aldı. Aynı şekilde, İşsizlik Oranı önceki %5,1 ve %5,2 oranlarına kıyasla %4,8’e düşerken, Ortalama Saatlik Kazançlar da %0,4’ü aşarak önceki oran olan %0,4’ten %0,6 oranına çıkıyor.

Analiste göre değerli metalin fiyatı, ara sıçramalara rağmen henüz düşük

Birinci aşama anlaşma taahhütleri üzerindeki taze Çin-Amerikan mücadeleleri, reflasyon korkularının doları destekleyerek piyasa hissiyatı üzerinde baskı yaratmasıyla birlikte Fed’in tahvil alımını azaltma yolunda devam ettiğine dair endişeleri birleştiriyor. Bu arka plana karşı, hisse senedi vadeli işlemleri Wall Street’i takip eden hafif kayıplar verirken, Asya-Pasifik hisseleri ABD’de kısa süreli bir tatil yaparak karma ticaret yapıyor. Ayrıca bu durum Kanada’da tahvil hareketlerini kısıtlıyor. Bunların yanı sıra, takvimler hafiflerken kilit piyasalardaki düşüş, taze dürtü için risk faktörünü vurgularken, daha güçlü USD ve düşüş eğilimi gösteren mum grafiği oluşumu altın satıcılarını destekliyor.

Altın, önceki gün yükseliş eğilimi oluşturan mum grafiğinin ardından köşeye sıkıştırılmış durumda kalıyor. Bununla birlikte, 10-DMA ve yükseliş MACD sinyalleri değerli metalin satıcılarını düşündürüyor. Analiste göre bu durum, trader’ların kararsızlığı, teklif 50-DMA ve 10-DMA arasında, sırasıyla 1.778 dolar ve 1.753 dolar civarında seyredene kadar görülebilir. Bununla birlikte, 1.753 doların altında bir günlük kapanış, belirtilen mum grafiği oluşumunun desteklediği düşüş momentumunu destekleyecek. Bunu takiben, Eylül ayının en düşük seviyesi olan 1.721 dolara yakın seviyeleri değerli metalin grafiklerine geri dönmeli. Bu arada, 1.778 dolar civarındaki 50-DMA seviyesinin yukarı yönünde hareket etmek için, 1.834 dolar civarındaki çift zirve seviyesine meydan okumadan önce 1.808 dolara yakın Eylül ortasındaki zirvelerden onaylanması gerekecek. Genel olarak, altın fiyatı ara sıçramalar görse de daha düşük seviyede seyrediyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!