Kripto paraların avantajları ve dezavantajları

AVANTAJLARI

Basit bir banka hesabı açma prosedürü malum en küçük belge eksikliğinde veya hatasında hesap açımı reddedilir bazen de varlıklarınıza farklı coğrafi konumlardan erişmek zor olabilir. Kripto para dünyasında internete erişebilecek bir cihaza ihtiyacınız var hesapcüzdanınızı oluşturabilir ve istediğiniz zaman ve istediğiniz yerde kullanabilirsiniz.

DEZAVANTAJLARI

Çoğu kişi kripto para biriminin nasıl kullanılacağının farkında değil. Dijital para birimi teknolojisi biraz karmaşık ve bu nedenle yatırım yapmadan önce dikkatli olunması gerek. Bilgi eksikliğine dikkat!

AVANTAJLARI

Kripto para birimlerinin çoğunu kontrol etmek için bir merkez yok ağ tüm katılımcılara dağıtılıyor her bilgisayar  bu sistemin bir üyesi. Bu durum merkezi otoritenin kripto paralarda kuralları belirleme yetkisi olmadığı anlamına gelir. Bir ağ kısmen çevrimdışı olsa bile ödeme sistemi istikrarlı bir şekilde çalışmaya devam eder.

DEZAVANTAJLARI

Kripto paralar başlangıçtan beri çok oynak bir yapıya sahip. Fiyatlardaki yüksek oynaklık kurumsal ve bireysel kullanımda bazen el freni etkisi yaratabiliyor. Fiyatlarda yaşanan aşırı dalgalanma ilgiyi de artırıp azaltabiliyor yani hala “”değer””den ziyade “”fiyat”” odaklı bir piyasa var.

AVANTAJLARI

Kripto para birimleri için işlem limiti yok. Dünyanın farklı bir bölgesinde olabilirsiniz ve alıcı başka bir yarımkürede olabilirherhangi bir güçlük çekmeden gerekli miktarı aktarabilirsiniz.İşlem kontrol edilemez veya önlenemez. Ülkelerarası işlem kripto paralarla son derece kolay çünkü hiçbir merkez bankasının kontrolü altında değil. Ayrıca paralar sahte olamaz kopyalanamaz. Bu özellikler tüm sistemin bütünlüğünü garanti eder. Kripto para birimlerinde isme adrese veya başka herhangi bir bilgiye referans olmadan sonsuz sayıda cüzdan oluşturabilirsiniz. Tüm işlemleriniz şifreleme kullandığı için güvenli olacaktır. Cüzdan sahibi dışındaki herhangi bir kişinin saldırıya uğramadıkça cüzdandan ödeme yapması imkansızdır.

DEZAVANTAJLARI

Kripto yatırımları değişken doğası hackerları  yasa dışı faaliyet finansmanları merkezi bir ihraçcı olmaması nedeniyle yüksek risk taşımaktadır. Bir iflas durumunda güvence merkezi olan yasal bir resmi kurum olmaması kullanıcılar için hala bir risk. Merkez bankaları veya diğer resmi kurumlar kripto para dünyasına ya çok temkinli ya da reddeder tarzaydılar bu bakış yavaş yavaş değişse de genel kabul görmesi zaman alacak.

AVANTAJLARI

Başka herhangi bir çevrimiçi forum veya banka ağ geçidi kullanarak para aktarmak işlem yapan için maliyetlidir. Kripto parayı transfer ederseniz bankalara ve diğer kuruluşlara komisyon ve ücret ödemenize gerek yoktur. Kripto para transferi ücretsiz değil ama katlanılan maliyet geleneksel yollara göre son derece düşük kalır.

DEZAVANTAJLARI

Kripto paralara ilgi var ama kullanım yaygınlığı konusuna bakınca çoğu  ülkede ve çevrimiçi web sitelerinde kripto para birimleri kabul edilmiyor çok az ülke kripto para birimleri kullanımını yasallaştırdı. Bu durum günlük kullanımda pratiklikte sınırlı imkan olması anlamına gelir.

AVANTAJLARI

Kripto para birimlerinde paranın miktarının sınırı var. Bu nedenle siyaset veya merkez bankalarının izledikleri politikalar  kağıt parada yaşanabilen enflasyon sorununu kripto paralarda yaşatma imkanına sahip değiller. Kripto para birimlerinde cüzdanınızı kullanarak dünyanın herhangi bir yerine herhangi bir miktarda ödeme yapabilirsiniz. İşlem kontrol edilemez veya önlenemez. Kripto paralarla yapılan transferlerde alıcının transfer tutarını hesabında görmesi için birkaç gün beklemesi gerekmez. kKripto para birimlerinin dayandığı  blockchain teknolojisi üçüncü taraf onaylarının bir çoğunu ortadan kaldırmaktadır…

DEZAVANTAJLARI

Yanlışlıkla kripto para birimi kullanarak birisine ödeme yaparsanız ödediğiniz tutarın geri ödemesini almanın bir yolu yok. Yapabileceğiniz tek şey kişiden geri ödeme istemek ve isteğiniz reddedilirse parayı unutmak.

AVANTAJLARI

Kripto para birimlerinde cüzdanınızı kullanarak dünyanın herhangi bir yerine herhangi bir miktarda ödeme yapabilirsiniz. İşlem kontrol edilemez veya önlenemez. Kripto paralarla yapılan transferlerde alıcının transfer tutarını hesabında görmesi için birkaç gün beklemesi gerekmez. kKripto para birimlerinin dayandığı  blockchain teknolojisi üçüncü taraf onaylarının bir çoğunu ortadan kaldırmaktadır.

DEZAVANTAJLARI

Dijital para birimini telefonunuza veya bilgisayarınıza kaydettiyseniz şifrenizi unutmamanız gerek ve bu cihazları kaybetmemelisiniz. Madeni paralarınızı kaybetmek geri alamayacağınız anlamına gelir.

Comments (0)
Add Comment