Bitcoin in geleceği ve İngilizler…

Kurulduğu günden bu yana Bitcoin oldukça hareketli. Bitcoin kullanıcıları 2024 yılına kadar tüm Bitcoinlerin yüzde 94ünün piyasaya sürülmesini bekliyor. Sayı 21 milyon tavanına doğru ilerliyor.

Kimileri kripto para birimlerinin sonunda ABD doları gibi fiat para birimlerinin yerini alacağına inanıyor. Bazıları da Bitcoin gibi sınırlı sayıya sahip kripto para birimlerinin bu amaçla kullanılmayacağını savunuyor. Bu düşünceye göre daha fazla kişi kripto para birimini kullandıkça değer artacak bu da kullanıcıları harcama yapmak yerine tasarruf yapmaya teşvik edecek.

Blockchain teknolojisi bankacılık dijital medya sağlık nesnelerin interneti risk sermayesi ve diğer alanlarda çok sayıda uygulamaya sahip. Yani daha yolun başındayız yapılacak çok şey var.

Küresel olarak Bitcoinin piyasa değeri yaklaşık 178 milyar dolar ardından 23 milyar dolar rakamıyla Ether geliyor.

İngilteredeki Bitcoin ve Ether gibi kripto para satın alanların sayısı geçtiğimiz yıl iki kattan fazla arttı

FCA Birleşik Krallıkta finansal düzenleme organı İngiltere Hükümetinden bağımsız olarak çalışır) araştırma raporuna göre şu anda ülkede 26 milyon kişi kripto para almış durumda. Bu rakam 2019’da 11 milyon kişiydi. Rapora göre ülkede kripto para sahiplerinin yüzde75’inin kripto para varlığı 1227 doların altında.

İlginç bir sonuç daha. Bu kripto para alan 26 milyon kişinin neredeyse yarısı onları hiç kullanmamış fiyat hareketine odaklanmış spekülatif kazanç peşinde. Yine bu alıcıların ezici çoğunluğu erkek ve 35 yaşın üzerinde.

Birçoğu bitcoin fiyatının oynaklığının farkında  yaklaşık 300.000 kişi de oynaklığa karşı korunduğuna inanıyor.

FCA raporuna göre kripto varlıklar tüketiciler için riskler ve fırsatlar sunuyor. Bu raporla derlenen bilgilerin İngilteredeki ve uluslararası çapta politika tartışmalarına katkı sağlayacağına inanılıyor.

İngiltere’de kripto para sahiplerinin yüzde75’inin kripto para varlığı 1227 doların altında demiştik. 1227 dolar diğer yatırımlarla karşılaştırıldığında hala nispeten küçük. O yüzden düzenleyici otorite  sektörde iş ve büyüme getirebilecek finansal hizmetlerde yeniliğin akamete uğramasından korkmak için herhangi bir baskı hissetmiyor acele etmiyor.

Comments (0)
Add Comment