Analist, Altın İçin Kısa Vadeli Hedeflerini Duyurdu!

Altın perşembe günü 1.800 dolar seviyesini test ettikten sonra ivmesini kaybederek haftayı 1.767 dolardan küçük kazançlarla kapattı. ABD Hazine tahvil getirilerinin pazartesi günü yükselmeye devam etmesiyle XAU/USD, kayıplarını ikna edici bir şekilde telafi etmekte zorlanıyor. Parite, an itibariyle gün için yüzde 0,15 düşüşle 1.765 dolarda kalıyor. FXStreet analisti Eren Şengezer, değerli metaldeki bu fiyat hareketlerine yönelik analizlerini sunuyor.

Analiste göre altın fiyatı yenilenen düşüş baskısına maruz kalabilir

Geçtiğimiz cuma günü yüzde 4 değer kazanan ve XAU/USD paritesinin sert düşmesine neden olan 10 yıllık gösterge ABD Hazine tahvili getirisi şu anda gün için yüzde 2,85 artarak yüzde 1.619 seviyesinde bulunuyor. 11 Ekim’de, 10 yıllık getiri yüzde 1.636 ile Haziran’dan bu yana en güçlü seviyesine ulaşarak önceki haftanın ilk yarısında derin bir düzeltme yaptı. FXStreet analisti Eren Şengezer’e göre bu seviyenin üzerinde bir günlük kapanışla, bir başka yükseliş daha görülebilir. Analist ayrıca altın fiyatının yenilenen düşüş baskısı altına girebileceği konusunda uyarıyor.

Bu arada, doların altı büyük para birimi karşısındaki performansını izleyen ABD dolar Endeksi, 94,00 seviyesi civarında yatay hareket ediyor. Bu durum şu an için altın ile dolar paritesinin aşağı yönlü hareketini sınırlandırıyor. Ayrıca, günün erken saatlerinde Çin’den gelen hayal kırıklığı yaratan üçüncü çeyrek büyüme verilerinin ardından risk algısında görülen olumsuz değişim, değerli metalin güvenli liman olarak bir miktar talep bulmasına izin veriyor gibi görünüyor.

Altının kısa vadeli teknik görünümü

Şengezer’e göre, ABD ekonomisi günün geri kalanında herhangi bir yüksek seviyeli veri yayını sunmayacağından, değerli metalin yatırımcılarının ABD T-tahvil getirilerindeki dalgalanmalara tepki vermeye devam etmesi oldukça muhtemel görünüyor. Ayrıca deneyimli FXStreet analisti Dhwani Mehta’ya göre satıcılar, dört saatlik SMA100’ün Bollinger Band bir günlük Orta ile birleştiği bir sonraki desteği 1760 dolarda görüyor.

Usta analist ayrıca düşüş momentumunun hızlanması durumunda bir gün S1’in 1756 dolardaki dönğm noktasına meydan okunacağını düşünüyor. Mehta’ya göre, altın alıcılarının bir haftalık Fibonacci yüzde 61,8 geri çekilmesinin bulunduğu 1768 dolara doğru anlamlı bir toparlanma başlatması için 1765 dolar seviyesi oldukça kritik bir önem arz ediyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!